Php Blog Yapımı


PHP'DE BİR BLOG NASIL KURULUR

php blog nasıl kurulur,php blog nasıl yapılır

PHP BLOG YAPIMI

PHP temelde web geliştirme için yaygın olarak kullanılan betik bir dildir. Aynı zamanda bir programlama dili olarak da bilinir. Bu dil ile ilgili en iyi şeylerden biri, tüm yeni gelenler için çok basit olması ve bununla birlikte, bazı profesyonel amaçlar için çeşitli gelişmiş özellikler de sağlamasıdır. Bu mükemmel programlama diliyle kısa sürede komut yazmayı kolayca öğrenebilirsiniz.

PHP, HTML kodlaması ile kolaylıkla gömülebilen çok dinamik bir dildir. Öte yandan, çeşitli diğer web içerik yönetim sistemleri, web çerçeveleri ve web şablon sistemleri ile kombinasyon halinde kullanılabilir.

Bu dilin en önemli yönü, kodunun belirli bir web sunucusunda modüller halinde uygulanmış bir PHP yorumlayıcı tarafından işlenmesidir. Bundan sonra bir web sunucusu, yorumlanan PHP kodunun sonucunu birbiriyle ilişkilendirir ve birleştirir; bu kod herhangi bir veri veya resim türünde olabilir.

Aşağıda, php blog yapımı ile ilgili adımlar anlatılmaktadır:


1. Bir veritabanı oluşturun


PHP blog yapımı : PHP'de bir blog başlatmanın ilk ve en basit adımı, blog içeriğini depolamak için bir veritabanı oluşturmak ve bir veritabanı oluşturmadan önce bir blog başlatmak için ihtiyacınız olan şeyi listelemenizdir. Bir blog başlatmak için bariz şeyler bazı post id, başlık, yazarın adı ve içeriğidir.

php blog nasıl kurulur,php blog nasıl yapılır
    php blog yapımı


Şimdi ilerleyebilir ve mysql ile bir tablo oluşturmaya başlayabiliriz. Bir tablo genellikle bilgiyi tutmak için oluşturulur ve temel bir blog'u başlatma olasılığı yüksektir, ancak diğer taraftan bir tablo daha fazla veri kontrol etmek için yeterli değildir. Yazarın adını blog yazısını oluşturduğunuz aynı tabloda saklamanızın yanı sıra, yazarın telefon numarasını veya e-postasını da saklamak istiyorsanız, tablonuza başka bir alan eklemeniz gerekir.

Bundan sonra, size uygun herhangi bir adla ayrı bir tablo oluşturduktan sonra, yazarın adıyla, e-postalarıyla, kimlik numaralarıyla ve URL'leriyle ilgili bilgilerini saklayabilirsiniz. Bir kere oluşturulduktan sonra, blog yazınızda, detayları açıkça belirtebileceğiniz kişiyi gösterebileceksiniz ve bu kimliği, blog masanızla diğer masanız arasında bir ilişki olacak yabancı bir anahtar olarak bilineceksiniz. php blog nasıl yapılır ?

Aşağıda, kendi blogunuzu oluştururken ihtiyaç duyduğunuz tablolar bulunmaktadır.


Posts
PostID (identity)
PostTitle (varchar)
PostDate (datetime)
Deleted (int)
OwnerID (int FK to Users)

PostDetails
PostDetailID (identity)
PostID (FK to Posts)
Sequence (int) -> for long posts you order by this
PostText (text)

Comments
CommentID (identity)
Comment (text)
CommenterID (int FK to Users)
CommentDate (datetime)
Deleted (int)

Users

UserID (identity)
UserNAme (varchar)
UserEmail (varchar)
CreatedDate (datetime)
Active (int)

php blog yapımı

Blogunuzda olması gereken bir diğer önemli şey, her belirli yazı için bir etikettir. Bunun için tüm etiketler için farklı tablolar oluşturabilmeniz için güçlü bir veritabanına sahip olmanız gerekir. Şimdi bunu yapmak için sadece sizin için uygun herhangi bir ada sahip başka bir tablo oluşturun ve blog yazıya bir tane olacak ve diğeri belirli blog yazısının ilişkili olduğu bir etikette olacak olan iki yabancı anahtar taşıyacaktır. Bu nedenle, bu şekilde blogunuza istediğiniz kadar çok etiket atayabilirsiniz.

2. Nesneler oluşturun ve PHP'ye blog yazıları ekleyin

PHP bir blog kurma ikinci en önemli adımı olan nesneleri oluşturmak ve içinde farklı blog mesajları ekleyin. Şimdi bunun için PHP'de sizin için tüm verileri işleyecek nesneler yaratmanız gerekiyor. Temel olarak, nesneler programlamada çok önemli bir rol oynarlar; çünkü bunlar, aynı şeyle alâkalı farklı değişkenleri ve yöntemleri bir araya getirmek için bir araç gibi davranırlar. Öte yandan nesneler, programlarınızı daha kolay bir şekilde organize etmenize de yardımcı olacaktır.

Bir nesne PHP programlama dilinde bir sınıf olarak tanımlanır ve bir sınıf her bir nesnenin spesifik yapısı veya blog yazısında çeşitli nesneler yaratmak için bir planlama dili olarak kullanılan bir programlama dilidir. Şimdiye kadar tüm özellikleri tanımladık ve şimdi terim metodunu tanımlama zamanı tanımladık. Yöntemler temel olarak işlevleri tanımlamak için kullanılır, ancak bunun temel farkı, belirli bir yöntemin nesnenin içindeki işlevi olmasıdır. Böylece tüm yöntemlerin işlev olarak da adlandırıldığını söyleyebilir, ancak tüm işlevler yöntem değildir.

İlk yöntem, blog yazı nesnesinin yeni girişini her girdiğinizde otomatik olarak çağıran bir kurucudur. Bu nedenle, construct adlı yeni bir işlev oluşturabilir ve post, id, başlık ve tarih gibi çeşitli değerleri kolayca ekleyebilir. Ayrıca, bu değişkenlerin her biri için, işlevleri değişkenlerle ayırt edebilmeniz için tüm kelimelerin önünde "içeri" koyacaksınız. Bundan sonra, PHP'deki bazı basit döngüleri kullanarak PHP'deki verileri işleyebilirsiniz. Artık, nesne sınıfının en zor kısmı tamamlanmış ve şimdi yapmanız gereken tek şey, mesajlarınızı görüntülemek için veritabanı bağlantınızı kurmanızdır.

Aşağıda nesneler ve yapıcı oluşturma örneği verilmiştir :


classBlogPost
{
public$id;
public$title;
public$post;
public$author;
public$tags;
public$datePosted;

function__construct($inId=null, $inTitle=null, $inPost=null, $inPostFull=null, $inAuthorId=null, $inDatePosted=null)
{
$this->id = $inId;
$this->title = $inTitle;
$this->post = $inPost;
}
 }


php blog yapımı


3. Verileri getirin ve PHP'yi kullanarak görüntüleyin

Bu, PHP'de bir blog ayarlamanın son adımıdır; bu, Mysql veritabanından veri getirilmesini ve PHP'yi kullanarak görüntülenmesini içerir. Ancak herhangi bir şey yapmaya başlamadan önce, blog yazınızın referanslarını korumak ve önceki veritabanınıza kolayca bağlanmak için bir include.php dosyası veya klasörü ayarlamanız gerekir. Bundan sonra, sadece veritabanından blog yazılarınızı alın ve bunun için belirli bir fonksiyon yazmak zorundasınız. Fonksiyonlar yazıldıktan sonra, bir sonraki adım, her bir sorgudaki gerekli verileri işleyip blogunuza eklemenizdir. Bundan sonra, yalnızca dizin dosyanızı açarak verilerinizi görüntüleyebilir ve temel bir HTML kaynak kodu sayfası oluşturabilirsiniz. Her şey şimdi çalışmaya başlayacak.

Aşağıda, sql sorgusunu kullanarak veri getirme örneği verilmiştir :


$query= mysql_query("SELECT first_name, last_name FROM People WHERE id = ". $inAuthorId);
$row= mysql_fetch_assoc($query);
$this->author = $row["first_name"] . " ". $row["last_name"];

Bu nedenle, hepsi PHP'de blog'un kurulumu ile ilgilidir. Bu yazı ile, çeşitli nesne yönelimli programlama dillerinin çalışması hakkında kesinlikle daha iyi anlayışa sahip olacaksınız.


Php blog yapımı ve php blog nasıl yapılır makalemizin sonuna geldik arkadaşlar güncel konularımızdan haberdar olmak istiyorsanız aşağıdan abone olabilirsiniz ve bize destek olmak isterseniz bu konuyu aşağıdan paylaşabilirsiniz

Bunu Paylaş

Benzer Konular

Önceki
« Prev Post
Sonraki
Next Post »